• FILOSOFIE
  • WIJNEN
  • BAR A VIN/TAPAS
  • HORECA
  • CONTACT
Reserveer een tafel
Koop hier onze wijnen

wit

Agnès & René Mosse (Loire, Fr)
AXEL PRUFER (LANGUEDOC, FR)
Azienda Agricola Corvagialla (Lazio, It.)
Cantina Indigeno (Abruzzo It.)
Collective Z. (Duits, Pfalz)
Complémen’Terre (Muscadet, fr)
Domaine de la Pinte (Jura, fr)
FANNY SABRE (BOURGOGNE, FR)
Farnea (Veneto,It.)
Ginglinger (Alsace, Fr.)
Guillemot-Michel (Bourgogne)
GUT OGGAU (BURGENLAND, OOST)
JEAN-PHILIPPE PADIE (LANGUEDOC, FR)
JOUSSET (LOIRE, FR)
LA SORGA (LANGUEDOC, FR)
Le Clos du Tue-Boeuf (Loire, Fr.)
Le Coste (Lazio, It.)
Le Raisin & L’Ange (Ardèche, Fr.)
LES VIGNERONS DE ESTÉZARGUES (RHONE, FR)
LOUS-GREZES (LANGUEDOC, FR)
Matassa (roussillon,fr.)
Mérieau Jean-Francois (Loire)
Oriol Artigas (Catalonië, Spanje)
SAUMAREZ (LANGUEDOC, FR)
Tuets (Tarragona, Spanje)
Vergé Gilles & Catherine (Bourgogne)
Weingut Marto Wörner (Rheinhessen, De.)
Wit
Rood
Zoet
Rose
Mousserend
Orange wijnen
Sterke Dranken
Petillant Naturel
Cider

Agnès & René Mosse (Loire, Fr)

Agnes en René Mosse waren jarenlang uitbaters van een drukbezochte wijnbar in Tours. Zo kwamen ze in contact met veel verschillende wijnbouwers, waaronder Jo Pithon en François Chidaine, en werden ze geinspireerd om zelf wijn te gaan maken. Ze bezoeken het wijnbouwlyceum in Amboise. Daarna werkt René een paar jaar in de Bourgogne, om uiteindelijk in 1999 een eigen domein te kopen in Saint Lambert du Lattay.

Vanaf de start werken Agnes en René zonder gebruik van chemisch hulpmiddelen. Inmiddels is het domein gecertificeerd biologisch, en passen ze ook veel bio-dynamische methodes toe. De vinificatie gebeurt zo natuurlijk mogelijk, en met zo weinig mogelijk ingrijpen. Dus: natuurlijke gisten gebruiken, niet chaptaliseren, niet aanzuren, geen enzymen of andere toevoegingen gebruiken, geen klaring. Sulfiet wordt slechts mondjesmaat gebruikt.

Het wijngebied Anjou was in het verleden vooral berucht vanwege de bedenkelijke rosé die het voortbracht. Agnes en René bewijzen dat hier nu ook topwijnen gemaakt kunnen worden. Sinds 2002 beschikken ze ook over een kleine wijngaard in de appellation Savennières, waar van de chenin blanc druif unieke wijnen worden gemaakt dankzij de vulkanische leisteen bodem.

Le Rouchefer